tiistai 28. heinäkuuta 2015

Tienvarren somistus

Viime viikolla laitoin instagramiin kuvan vanhasta postilaatikosta, muraatista ja krysanteenista. Lupailin, että lauantaina selviää mistä on kyse. Kuitenkin perjantai ja lauantai päivä vierähti Vesannolla Reiskan MM- kisoissa. Eli postilaatikko/ kukka hommien valmistelu jäi maanantaille. 

Mitkä ihmeen Reiska MM- kisat?

Reiska MM- kisat järjestetään kerran vuodessa Vesannolla. Pelit pelataan reinot jalassa ja pallona toimii supertelepallo. Itse olin tapahtumassa ensimmäistä kertaa, kyllä kannatti mennä. Ilmapiiri tapahtumassa oli rento ja lauantaina sää oli todella hyvä.

MM- Reiska sivulta löytyy lisätietoa. 



Löysin varastostamme vanhan pyörän josta lähti idea tienvarren somistukseen. Vanhempieni luota löytyy myös heinäseipäitä joten pääsin niitä hyödyntämään. Enää puuttui sopiva kukka-astia pyörän tarakalle. Ajatuksena oli, että olisin laittanut kantikkaan kukkalaatikon, mutten löytänyt tarpeeksi pientä. Etsintöjen jälkeen löysin mummoni autotallista vanhan postilaatikon, jonka nappasin mukaan. Tässä kuvia lopputuloksesta.






Tältä näyttää tienvarren somistus. Mitäs mieltä olette?

DIY: Tein rautakangella reiät maahan johon sain heinäseipäät tökättyä. Pyörä nojaa osittain seipäisiin ja renkaiden edessä oleviin kiviin.  Ennen kukkien istutusta tein laatikon pohjaan naulalla neljä reikää. Porakoneella olisi onnistunut helpommin, mutta näinkin sai tehtyä.  Postilaatikon kiinnitin pyörän tarakkaan nippusiteillä ennen kukkien istutusta. Epäilin kestääkö pyörä postilaatikon painoa, mutta se käy juuri sopivasti tuohon. Nyt vaan toivotaan ettei pyörä kaadu/ lähde jonkun mukaan ja kukat pysyisivät hengissä.

 Pyörä on sen verran ruosteessa, että se sulautuu aika hyvin maastoon. Onneksi punainen postilaatikko tuo sitä esille. Heinäseipäisiin tulee vielä kiinni vanha ja leveä lauta. Siihen kirjoitan kaunolla ja valkealla maalilla vanhempien talon nimen: Lahdenpohja. Laitan kuvaa, kun lauta ja teksti on valmis.

Lopuksi vielä oman pihan kesäkukkia.




Ihanaa heinäkuuta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti